OMGEVING

Grote internationale supermarkt

COOP Bert Stuut

Op loopafstand van Reiderland vindt u een bijzondere supermarkt met veel faciliteiten als, Plaza restaurant/cafetaria,  Post NL agentschap, geldautomaat, viskiosk en oplaadpunten voor E-bikes en E-cars.

Thermen Bad Nieuweschans

Spa & Wellness centrum Bad Nieuweschans

In 2017 is het resort nog verkozen tot 'Leukste Uitje' van de provincie Groningen. Thermen Bad Nieuweschans heeft een eigen bron, water dat vanuit grote diepte wordt opgepompt en een bewezen heilzame werking heeft. Ook het restaurant Waters of the World scoort hoog in de lijst van top-restaurants. In de ontvangsthal van het resort treft u ook een Toeristisch Informatie Punt (TIP) aan. Deze wordt door Marketing Oldambt onderhouden en aangevuld. Op een touchscreen scherm vindt u allerlei uitjes.

Oude Remise, een historisch gebouw uit 1870 en nu hét centrum van De Graanrepubliek. Het wordt een coöperatie met een tiental bedrijven als: bierbrouwerij, mouterij, mueslimakerij, distilleerderij, bakkerij Wiebrand, een proeverij in combinatie met een Grand Café. Nu al kunnen verschillende bedrijven worden bezocht en ook vinden er al verschillende activiteiten plaats als concerten, een proevement etc. 

Het Vestingmuseum, gevestigd aan de 1e Kanonnierstraat, vertelt u het hele geschiedenisverhaal van het ontstaan van het vestingdorp Bad Nieuweschans. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur.

In Bad Nieuweschans en directe omgeving treft u een groot aantal galerieën aan. Met grote regelmaat wisselende exposities met werken van kunstenaars die veelal een internationale reputatie hebben. Ontdek LaKaserna, Wiek XX, AndersomAnders, AtelierTwee etc.